Refakat Politikamız Ve Refakatçı Kuralları
03 Kasım 2022

İSTİNYE DEVLET HASTANESİNE HOŞ GELDİNİZ!

Hastanızın sağlığı ve güvenliği açısından en iyi şekilde hizmet alabilmeniz için lütfen aşağıda belirtilen kurallara dikkat ediniz!

REFAKATÇİ KURALLARI

1. Refakatçiler doktorların direktifleri doğrultusunda hastalarına bakmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdürler. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.
  2. Refakatçi değişimleri ziyaret saatlerinde yapılabilir (mesai içi 13.00-14.00 ,mesai dışı 19:00-20:00). Bunun dışında gün içinde refakatçi değiştirilemez, refakatçi değişimlerinde servis hemşiresi haberdar edilmelidir.
  3. Refakatçi sayısı 1 kişi ile sınırlıdır.
  4. Refakatçiler zorunlu haller dışında hastaların yanından ayrılmayacaklardır, ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastalarını hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.
  5. Refakatçiler hekim ve hemşire direktifleri dışında hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmayacaktır.
  6. Refakatçiler kesinlikle hastaneye yemek, topraklı çiçek sokmayacak, hasta etajerlerinde gıda maddesi bulundurulmayacaktır.
  7. Kırmızı poşetli tıbbi atık çöp kovalarına kesinlikle evsel nitelikli(yemek atıkları, ambalaj, peçete vb.)çöp atmayınız.
  8. Refakatçılar bulundukları odaları, sorumlu oldukları yatak ve hasta etajerlerini temiz ve düzenli tutacaklardır.
  9. Odalar ve koridorlarda huzuru bozacak şekilde gürültü yapılmayacaktır.
  10.  Hastane içerisinde kesinlikle sigara içilmeyecektir.
  11. Tek kişilik odada yatan hasta ve refakatçiler de belirtilen kurallara uymakla yükümlüdür.
  12. Hasta odalarındaki demirbaş eşyalara zarar verilmeyecektir, hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılayacaktır.
  13. Refakatçiler, hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanacaklardır.
  14. Hastane yönetmelik ve hükümlerine uymayan, binaya, cihazlara, eşyalara kasti zarar veren, yapılan uyarıları dikkate almayan, diğer hastaların şikâyet ve rahatsızlığına sebep olan hastalar (hayati zorunluluk hariç) ve hasta yakınları uzman doktor ve başhekim onayı ile kurumdan çıkarılabilirler.

Hasta ve hasta yakınlarına daha iyi hizmet verilebilmesi için hastanemiz ile ilgili görüş ve önerilerinizi “İstek ve Öneri Kutularına” bırakabilir ya da hastanemiz web sitesinden iletebilirsiniz.

ACİL ŞİFALAR DİLERİZ

HASTANE YÖNETİMİ