Emzirme ve Anne Sütü Politikası
16 Kasım 2022

EMZİRME POLİTİKAMIZ

• Hastanemizde doğan bebekler ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenmekte, 6 Aydan sonra ek gıdalarla birlikte 2 yaş ve ötesine kadar emzirilmektedir.
  • Hastanemizin tüm çalışanlarına “ Anne sütünün önemi ve beslenme” konusunda eğitim verilmekte ve düzenli aralıklarla bu eğitimler tekrar edilmektedir.
  • Hastanemizde 32. Haftadan itibaren gebelere  “Anne sütünün önemi ve beslenme, bebeklerini nasıl emzirecekleri” ile ilgili eğitimler verilmekte konu ile ilgili broşürler dağıtılmaktadır..

• Hastanemizde doğum yapan tüm annelerle bebekler arasında doğumu izleyen ilk 1 saat içinde, ten tene temas kurulmakta, “bebeklerini emzirme” konusunda yardımcı olunarak emzirmeye teşvik edilmektedir.
  • Hastanemizde doğum yapan tüm annelere “Anne sütünün önemi, beslenme, bebeklerini nasıl emzireceklerini, bebeklerinden ayrı kalsalar da emzirmeyi nasıl sürdürebilecekleri, anne sütü sağma ve saklama teknikleri” ile ilgili eğitimler verilmekte ve broşür dağıtılmaktadır.

• Hastanemizde doğum yapan anneler, bebekleri her istediğinde emzirmeleri  için teşvik edilmekte ve hastanemizde doğum yapan anneler bebekleri ile bir arada kalmaktadır..
  • Hastanemizde doğan bebeklere, emzik ve biberon türünden herhangi bir ürün verilmez.
  • Hastanemizin her sahasında uluslararası mama kodu uygulamaları benimsenmiş ve uygulanmaktadır.
  • Doğum yapan annelere, hastanemizden taburcu olurken emzirme ile ilgili tüm soruları ve danışmanlık için; hastanemiz laktasyon hemşiresi ve gebe eğitimcilerinden, bağlı bulunduğu aile hekimlerinden, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinden bilgi alabileceği söylenmekte ve broşür verilmektedir.
  • Hastanemizde doğan bebeklere tıbbi bir gerekçe olmadıkça anne sütünden başka yiyecek ve içecek verilmez, hastanemizde anne sütü muadilleri ihale ile alınmaz, bunların tanıtımının yapılmasına izin verilmez.

emzirme politikası.jpg

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü