12 Mayıs 2023

 

12-18 MAYIS HEMŞİRELER HAFTASI

 

         Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle yapılan, sabır ve özveri gerektiren, yoğun  çalışma şartları olan kutsal ve profesyonel bir meslektir.   Ülkemizde  1964 yılından itibaren her 12 Mayıs Günü “Hemşireler Günü” olarak kutlanmaktadır.

         Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik ve sosyal  açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır.

        Hemşirelerimiz her türlü sağlık hizmetinin kaliteli, ulaşılabilir, sürekli ve en üst düzeyde verilmesi için var güçleriyle çalışmaktadırlar. Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan hemşirelerimiz halkımıza  sağlık hizmeti sunumunda önemli mihenk taşlarıdır. Sağlık hizmeti bir ekip işidir ve  hemşireler bu hizmetin sunumunda olmazsa olmaz temel unsurlardandır.

        Tüm hemşirelerimizin günü kutlu olsun.